JAV Iždo departamentas pranešė, kad penki minėti fiziniai asmenys yra „atsakingi už prekių pirkimą [Šiaurės Korėjos] masinio naikinimo ginklų ir su balistinėmis raketomis susijusioms programoms“.

„Šiandieniniai veiksmai – dalis Jungtinių Valstijų nuolatinių pastangų užkardyti [Šiaurės Korėjos] masinio naikinimo ginklų ir balistinių raketų programas – nukreipti prieš nuolatinį užsienio atstovų panaudojimą siekiant nelegaliai įsigyti prekių ginklų gamybai“, – sakė iždo sekretoriaus pavaduotojas terorizmo ir finansinės žvalgybos klausimais Brianas Nelsonas savo pranešime.

Šiaurės Korėjos „pastarasis raketos paleidimas yra dar vienas įrodymas, kad ji tęsia uždraustas programas, nepaisant tarptautinės bendruomenės raginimų imtis diplomatijos ir denuklearizacijos“, pareiškė B. Nelsonas.

Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida trečiadienį pranešė, kad šalies lyderis Kim Jong Unas asmeniškai stebėjo sėkmingą hipergarsinės raketos bandymą. Tai buvo jau antras toks branduolinį ginklą turinčios valstybės bandymas per mažiau nei savaitę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)