Šio miesto lavoninėje buvo laikomi T. Carnajevo palaikai. Laidojimo vieta neskelbiama, tačiau kai kurių šaltinių teigimu, ji yra ne minėtos valstijos teritorijoje, rašo newsru.com.

Įtariamo teroristo kūnas iš vieno laidojimo biuro lavoninės buvo išvežtas naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį. Vusterio policija patvirtino, jog T. Carnajevas buvo palaidotas, tačiau jo laidojimo vietos neatskleidė.

„T. Carnajevo palaikų Vusteryje nebėra, jis buvo palaidotas. Vienas drąsus ir gailiaširdis žmogus pasiūlė savo pagalbą deramai palaidojant mirusįjį“, - teigiama policijos pranešime.

Kiek anksčiau paaiškėjo, kad 68 metų Paulas Kinas iš Konektikuto pranešė esąs pasirengęs atiduoti Carnajevų šeimai jam priklausančią vietą kapinėse, kad ten būtų galima palaidoti T. Carnajevą. P. Kino teigimu, taip pasielgti jis nusprendė savo motinos atminimui, kuri visuomet mokė „mylėti savo priešus“.

Trijų valstijų – Masačusetso, Konektikuto ir Naujojo Džersio – pareigūnai buvo atsisakę skirti vietą kapinėse įtariamam teroristinio išpuolio Bostone organizatoriui.

Taip pasielgti juos paskatino Masačusetso Kembridžo mieste, kur gyveno T. Carnajevas, vykę protestai. Vietos gyventojai reikalavo, kad T. Carnajevas būtų palaidotas už Jungtinių Valstijų ribų. T. Carnajevo našlė Katherine Russell atsisakė pati pasiimti vyro kūną ir paprašė pareigūnų atiduoti jį teroristo giminaičiams.

Tačiau Tamerlano dėdė Ruslanas Carnis, atvykęs pasiimti kūno, žurnalistams sakė, kad jo sūnėnas „gyveno Amerikoje, čia augo, jo tėvynė buvo JAV, todėl turi atgulti šios šalies žemėje“. Savo ruožtu įtariamo teroristo motina prašė atgabenti jo kūną į Rusiją.

Vusterio laidojimo biuro savininkas Piteris Stefanas vietos žiniasklaidai sakė, kad jie „laidoja žmones nežiūrint į tai, kuo jie buvo gyvenime, todėl palaidos ir T. Carnajevą“. „Jeigu jį atsisakė laidoti Kembridže ir kitose vietose, nereiškia, kad mes jo nesugebėsim palaidoti“, - tvirtino jis.