Kaip teigiama, buvo įsteigta aukščiausio lygio tyrimų taryba (MBI), kuri skirs dėmesį šiai viso pasaulio dėmesį prikausčiusiai katastrofai šiaurinėje Atlanto vandenyno dalyje.

„Mano pagrindinis tikslas yra užkirsti kelią panašiam įvykiui, pateikiant reikiamas rekomendacijas pasauliniam saugumui jūrų srityje padidinti“, – per spaudos konferenciją Bostone pareiškė pakrančių apsaugos tarnybos vyriausiasis tyrėjas ir naujojo tyrimo vadovas Jasonas Neubaueris.

„MBI jau yra pradiniame įkalčių rinkimo etape, įskaitant nuolaužų surinkimo operaciją incidento vietoje“, – pridūrė jis.

J. Neubaueris nurodė, kad atliekant tyrimą gali būti pateiktos rekomendacijos dėl galimybės siekti civilinių ar baudžiamųjų sankcijų.

Povandeninis laivas „Titan“ dingo birželio 18 dieną. JAV pakrančių apsaugos tarnyba ketvirtadienį pranešė, kad įvykus katastrofiškai implozijai žuvo visi penki laive buvę žmonės. Vandenyno dugne, netoli „Titaniko“, esančio beveik 4 km gylyje ir už maždaug 640 km nuo Kanados krantų, buvo rasta povandeninio laivo nuolaužų.

Laivo paieškose talkinusi Kanada šeštadienį nurodė, kad vykdo atskirą tyrimą.

„Titan“ į vandenyną nutempęs su Kanados vėliava plaukiojantis krovininis laivas „Polar Prince“ ryšį su turistiniu aparatu prarado praėjus maždaug 1 val. 45 min. po jo kelionės į vandenyno dugną pradžios.

Pranešimas apie imploziją užbaigė tarptautinę paieškos ir gelbėjimo operaciją, kuri pasaulio dėmesį kaustė nuo pat „Titan“ dingimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją