JAV valstybės departamentas apie tai pranešė savo interneto svetainėje paskelbtame pranešime spaudai.

Pažymima, kad saugumo parama apima 175 mln. dolerių, apie kuriuos trečiadienį paskelbė Pentagonas. Ši saugumo parama apima oro gynybos sistemų komponentus, valdomų daugkartinio paleidimo raketų sistemas HIMARS, šaudmenis, amuniciją ir ryšių sistemas.

Į finansinės pagalbos paketą įeina 100 mln. JAV dolerių užsienio karinio finansavimo, skirto ilgesnio laikotarpio kariniams poreikiams tenkinti; 90,5 mln. dolerių – humanitarinei išminavimo pagalbai; 300 mln. dolerių – teisėsaugos pastangoms atkurti ir palaikyti viešąją tvarką išlaisvintose teritorijose, įskaitant miestus ir miestelius, kuriuos nuolat apšaudo Rusija; 206 mln. dolerių – humanitarinei pagalbai būtiniausiais dalykais, įskaitant maistą, vandenį ir pastogę Ukrainoje esantiems ir į kaimynines šalis priverstiems bėgti asmenims; o 5,4 mln. dolerių konfiskuoto oligarchų turto bus skiriama veteranų reintegracijai ir reabilitacijai remti.

Be to, 203 mln. JAV dolerių bus skirta institucijų skaidrumui ir atskaitomybei didinti, pagrindinėms reformų pastangoms kovojant su korupcija ir stiprinant teisinę valstybę bei teisingumo sektorių, taip pat stiprinti gebėjimams tirti Rusijos įvykdytus karo nusikaltimus ir patraukti už juos baudžiamojon atsakomybėn.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas, rugsėjo 6-7 dienomis lankydamasis Ukrainoje susitiko su prezidentu Volodymyru Zelenskiu, ministru pirmininku Denisu Šmyhaliu ir užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba „siekdamas pabrėžti nepajudinamą JAV paramą Ukrainos suverenios teritorijos ir Ukrainos žmonių gynybai nuo besitęsiančios Rusijos agresijos“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją