„Oficialiai informavome Kongresą apie sekretoriaus ketinimą atšaukti šiuos žymėjimus“, – teigė Valstybės departamento atstovas.

Ketvirtadienį Joe Bidenas paskelbė nutraukiantis JAV paramą Saudo Arabijos puolamosioms operacijoms Jemene, kur daugiau nei 80 proc. populiacijos išgyvena dėl humanitarinės pagalbos.
„Šis sprendimas nėra susijęs su mūsų požiūriu į husius ir jų smerktiną elgesį, įskaitant išpuolius prieš civilius ir amerikiečių grobimus“, – tvirtino atstovas.

„Esame pasiryžę padėti Saudo Arabijai saugoti savo teritoriją nuo tolesnių tokių išpuolių. Mūsų sprendimas yra paremtas humanitariniais praeitos administracijos sprendimo padariniais, kurie, kaip išaiškino Jungtinės Tautos ir humanitarinės organizacijos, paspartintų didžiausią pasaulyje humanitarinę krizę“, – sakė atstovas.

Humanitarinių grupių atstovai teigė neturintys kito pasirinkimo, kaip tik dirbti su husiais, kurie yra dė facto valdžia didžiojoje Jemeno dalyje, įskaitant sostinę Saną, o husių priskyrimas teroristinėms organizacijoms keltų humanitarinėms organizacijoms baudžiamojo persekiojimo pavojų Jungtinėse Valstijose.

A. Blinkeno pirmtakas Mike'as Pompeo apie husių priskyrimą teroristinėms organizacijoms paskelbė sausį, likus kelioms dienoms iki kadencijos pabaigos. Tai padaryta esą dėl husių sąsajų su Iranu ir aukų pareikalavusio išpuolio gruodžio 30 d. antro didžiausio Jemeno miesto Adeno oro uoste.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)