„Galiu patvirtinti šią informaciją. Tai geras signalas. Dar praėjusių metų gruodį JAV parlamentas priėmė atitinkamą įstatymą, suteikiantį teisę bendradarbiauti su TBT. Ir tai yra mūsų bendravimo su daugeliu partnerių, įskaitant kolegas iš JAV Teisingumo departamento, Valstybės departamento, Senato ir Atstovų rūmų, rezultatas. Mūsų bendromis pastangomis toks sprendimas buvo priimtas ir yra įgyvendinamas“, – sakė A. Kostinas, jis komentavo atitinkamą JAV prezidento Joe Bideno nurodymą.

A. Kostino teigimu, dėl šio JAV lyderio sprendimo TBT gaus papildomos informacijos apie karo nusikaltimų Ukrainoje vykdytojus. „Kalbame ne tik apie tuos, kurie vykdė įsakymą, bet apie visą vadovavimo grandinę iki aukščiausiosios Rusijos vadovybės. Šios informacijos mums tikrai reikia“, - sakė jis.

Paklaustas, ar tai reiškia, kad netrukus gali būti išduoti nauji aukščiausiųjų Rusijos pareigūnų arešto orderiai už Ukrainos civilinės infrastruktūros apšaudymą, A. Kostinas atsakė, kad vyksta bendras intensyvus darbas su TBT dėl didelio masto karo nusikaltimų.

Liepos 26 d. „The New York Times“ pranešė, kad J. Bidenas įsakė JAV vyriausybei pradėti dalytis su Hagoje įsikūrusiu TBT įrodymais apie Rusijos karo nusikaltimus Ukrainoje. Buvo sakoma, kad Amerikos žvalgybos agentūros surinko išsamią informaciją, įskaitant Rusijos pareigūnų sprendimus tyčia smogti civilinei Ukrainos infrastruktūrai ir priverstinai deportuoti tūkstančius ukrainiečių vaikų iš okupuotos teritorijos.

Kovo mėnesį TBT išdavė Rusijos vaikų teisių apsaugos kontrolierės Marijos Lvovos-Belovos ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino arešto orderius dėl Ukrainos vaikų deportacijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)