Ši operacija – naujausias JAV mėginimas susidoroti su IS džihadistais, kurie teritoriniu požiūriu buvo sutriuškinti, tačiau vis dar rengia išpuolius Sirijoje ir kaimyniniame Irake.

„CENTCOM pajėgos surengė reidą Sirijos šiaurės rytuose, kurio taikiniu tapo aukšto rango IS pareigūnas“, – sakė vadavietės atstovas spaudai pulkininkas Joe Buccino pareiškime, atsiųstame elektroniniu paštu naujienų agentūrai AFP.

Vėliau CENTCOM socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad per reidą taikytasi į „Rakkaną Wahidą al Shammarį, IS pareigūnas, kuris, kaip žinoma, padėjo slapta gabenti ginklus ir kovotojus“.

R. W. Shammaris „buvo nužudytas, o vienas iš jo bendrininkų sužeistas“, teigiama pranešime, kuriame priduriama, kad dar du asmenys buvo sulaikyti ir kad per reidą daugiau žmonių nenukentėjo.

Anksčiau Sirijos valstybinis transliuotojas pranešė, kad per JAV operaciją, kurioje dalyvavo keli sraigtasparniai, vyriausybės kontroliuojamoje teritorijoje Sirijos šiaurės rytuose, kur dominuoja kurdų pajėgos, žuvo vienas žmogus ir dar keli buvo paimti į nelaisvę.

Į taikinį patekęs kaimas Muluk Sarajus yra už 17 km į pietus nuo kurdų valdomo Kamišli miesto ir yra kontroliuojamas režimą palaikančios kariuomenės, teigė nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Ketvirtadienį surengtas reidas buvo pirmoji tokia oro pajėgų operacija vyriausybės kontroliuojamoje teritorijoje nuo konflikto Sirijoje pradžios 2011 metais, pridūrė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi karą stebinti organizacija.

Per operaciją nužudytas asmuo „daug metų gyveno toje teritorijoje“, teigė SOHR, kuri remiasi plačiu šaltinių Sirijoje tinklu.

Organizacija teigė, kad per operaciją į nelaisvę buvo paimti siras ir irakietis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją