„Turime įrodymų, kad Rusijos pajėgos iš tikrųjų žiauriai baudžia karius, kurie atsisako paklusti įsakymams. Taip pat gavome informacijos, kad Rusijos karo vadai grasina sušaudyti visus dalinius, jeigu jie pabandys atsitraukti nuo Ukrainos artilerijos“, – ketvirtadienio vakarą per spaudos konferenciją kalbėjo Baltųjų rūmų strateginės komunikacijos koordinatorius Johnas Kirby.

J. Kirby nesileido į detales, kuo grįsta tokia informacija ir apie kuriuos tiksliai dalinius ar fronto atkarpas kalbama, taip pat nepatikslino, kiek giliai tokia praktika Rusijos armijoje įsišaknijusi.

Anot J. Kirby, Rusijos armijos mobilizuotieji nepakankamai apmokyti, prastai aprūpinti ir paprasčiausiai neparuošti dalyvavimui kariniuose veiksmuose. Rusijos armija plačiai taiko „gyvųjų bangų“ taktiką, vieną po kito tiesiai prie Ukrainos pozicijų mesdami neparuoštų karių dalinius.

Baltųjų rūmų atstovas rusų karinės vadovybės grasinimus šaudyti nepaklusnius karius pavadino barbarizmu.

„Manau, kad tai simptomas, įrodantis, kokia iš tikrųjų silpna yra Rusijos karinė vadovybė, kuo jie užsiima, ir kaip prastai kariniu požiūriu su viskuo tvarkosi“, – pakomentavo J. Kirby.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)