Anot V. Nuland, Vašingtonas tęsia pokalbius su Vokietijos vyriausybe šiuo klausimu. Ji, be to, atkreipė dėmesį į tai, kad vokiečių reguliavimo institucijos dar neišbandė ir nesertifikavo dujotiekio.

„Nord Stream 2“ pastaruoju metu atsidūrė diskusijų dėl galimų sankcijų Rusijai centre. Vokietijos vyriausybėje yra skirtingų pozicijų dėl dujotiekio. Ypač žalieji kritiškai vertina projektą. Tuo tarpu socialdemokratai nenori, kad jo būtų atsisakyta.

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock dar kartą įspėjo dėl padarinių dujotiekiui, jei Rusijos pajėgos įžengs į Ukrainą. Per debatus Bundestage dėl Ukrainos konflikto ministrė ketvirtadienį dar kartą pagrasino „griežtu atsaku“ į galimą konflikto eskalaciją. „Naujos agresijos atveju mes turėsime platų spektrą atsakomųjų priemonių, įskaitant „Nord Stream 2“, - sakė ji.

V. Nuland, be to, paragino Kiniją konflikte išnaudoti savo įtaką Rusijai. „Jei Ukrainoje kils konfliktas, tai nebus gerai ir Kinijai“, - pabrėžė aukšta JAV valstybės departamento pareigūnė. Pekinas esą turi primygtinai spausti sąjungininkę diplomatinėmis priemonėmis spręsti krizę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)