„Manome, kad Rusija ieško būdų susilpninti Moldovos vyriausybę, veikiausiai turėdama galutinį tikslą sukurti Rusijai palankesnę administraciją“, – žurnalistams sakė Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby.

Moldovos vyriausybė siekia glaudesnių ryšių su Vakarų institucijomis ir yra artima provakarietiškai kaimyninės Ukrainos vyriausybei, jau daugiau nei metus atremiančiai Rusijos invaziją. Dalį Moldovos teritorijos, Uždniestrę, kontroliuoja Rusijos remiami separatistai. Vašingtonas mano, kad Maskva siekia pasėti didesnį nestabilumą.

„Rusijos veikėjai, kai kurie susiję su Rusijos žvalgyba, siekia surežisuoti protestus Moldovoje ir jais pasinaudoti sukurstant pramanytą sukilimą prieš Moldovos vyriausybę“, – sakė J. Kirby.

„Pasitikime Moldovos demokratinėmis ir ekonominėmis institucijomis ir jų gebėjimu reaguoti į šias grėsmes bei, žinoma, toliau teiksime tvirtą paramą“, – sakė JAV pareigūnas.

Pasak J. Kirby, Jungtinės Valstijos aktyviau dalijasi su Moldova informacija apie Rusijos veiklą šalyje, kad ji „galėtų toliau tirti ir sugriauti Rusijos planus“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją