Per atakas iš oro pastaruoju metu buvo likviduoti keli A. M. al Zarkawio organizacijos vadovaujantys nariai. Kol kas nėra patvirtintų domenų apie galimas aukas tarp civilių.

Bagdado Karadės verslo kvartale antradienio rytą detonavo sprogmuo. Ligoninės duomenimis, per šį incidentą žuvo vienas irakietis ir dar vienas buvo sužeistas.

Greitkelyje netoli Faludžios prie amerikiečių ir irakiečių kontrolės posto pirmadienį savo automobilyje susisprogdino mirtininkas. Per šį incidentą žuvo trys Irako nacionalinės gvardijos nariai ir dar keli buvo sužeisti. Apie tai antradienį pranešė policija.

Per sprogimą sunaikintas JAV armijos džipas. Teigiama, kad aukų yra ir tarp amerikiečių kareivių.

JAV atstovai incidento iki šiol nekomentavo. Atsakomybę už šį ir dar vieną išpuolį netoli Faludžos prisiėmė teroristų grupuotė "El Tawhid wa El Dschihad".

Irake antradienį žuvo du į kovotojų pasalą pietiniame Basros mieste patekę britų kareiviai, pranešė Didžiosios Britanijos pajėgų Irake atstovas.

Į pirmąjį iš dviejų kartu važiavusių šarvuotų britų kariškių automobilių "Land Rover" pataikė granatsvaidžio granata. Kareiviams iš antrojo automobilio mėginant išgelbėti tarnybos draugus, jie buvo apšaudyti iš mažo kalibro ginklų.

Du kariai, buvę pirmajame automobilyje, vėliau mirė ligoninėje, sakė armijos atstovas.

Iš viso per kovos veiksmus Irake jau žuvo 25 britų kariai.