Šiame leidinyje rašoma, kad V. Putiną liga vargina jau daugiau nei trejus metus.

Kaip rašo inforesist.org, būtent dėl šios priežasties jis skubina įsiveržimą į Ukrainą, nes po savęs nori palikti galingą Rusiją su praplėstomis sienomis, kaip tai padarė Stalinas.

Anot „New York Times“, V. Putiną gydo specialistas iš Vokietijos, kurį jis sutiko dirbdamas KGB agentu Dresdene. Gydytojas jam atlieka įvairias procedūras, gydymui esą naudojami steroidai, todėl V. Putino veidas yra patinęs.

„Gydytojas, kuriam šiuo metu 84-eri, pastaruoju metu jo nebegydo, nes jam nepatinka skraidyti į Rusiją. Taip pat jis akcentavo žiaurų V. Putino saugumo tarnybos elgesį“, – rašo „New York Post“.

Šiame leidinyje rašoma, kad norėdamas apsivalyti sąžinę V. Putinas iš kalėjimo paleido Michailą Chodorkovskį.

Stebėtojų teigimu, dar vienas požymis, kad prezidentas serga, gali būti jo sprendimas švęsti gimtadienį toli nuo civilizacijos.

Jis spalio pradžioje gimtadienį paminėjo Sibiro taigoje. Pirmą kartą per 15 metų V. Putinas tą dieną pasiėmė laisvadienį.

DELFI primena, kad gegužės mėnesį gandus apie V. Putino ligą pakurstė Užkarpatės dvasininkas Dmitrijus Sidoras.

Tuomet jis „Facebook“ svetainėje pranešė, jog Rusijos prezidentui atsinaujino sarkoma.

„Pasimelskime už Vladimirą Vladimirovyčių Putiną. Mano kolegos Maskvoje man pranešė, kad sarkoma atsinaujino. Sako, jog būklė kritinė. Valdimiras Vladimirovyčius yra slavų tautos tėvas, duok Dieve jam sveikatos...“ – rašo tėvas Sidoras.

Pagal nerašytą rusų valdžios tradiciją, informacija apie V. Putino sveikatos problemas neskelbiama.