Šis teisės aktas buvo priimtas praėjus dviem dienoms po to, kai šiaurės rytų regiono respublikonai sukritikavo Atstovų Rūmų pirmininką Johną Boehnerį sužlugdžius platesnį paketą dėl pagalbos nuo audros nukentėjusių valstijų administracijoms ir savivaldybėms.

Naujasis teisės aktas papildo Nacionalinė draudimo nuo potvynių programą, kuri būtų pristigusi pinigų ateinančią savaitę, nespėjus patenkinti paraiškų gauti išmokas dėl "Sandy", taip pat dar apie 5 000 nebaigtų nagrinėti paraiškų dėl kitų potvynių.

"Ši išmoka tesudaro tik dalelytę didelės pagalbos (programai), kurios mums reikia", - sakė Niujorko senatorius demokratas Chuckas Schumeris.

Ši teisės aktas buvo patvirtintas Senate balsuojant balsu, kai Atstovų Rūmai jį priėmė 354 balsais prieš 67.

Vyriausybė jau išleido apie 2 mlrd. dolerių, šalinant spalio pabaigoje smogusios audros, kuri buvo viena iš smarkiausių kada nors siautėjusių JAV šiaurės vakaruose, padarinius. "Sandy" užgriuvo Atlanto vandenyno pakrantę nuo Šiaurės Karolinos iki Meino, o daugiausiai žalos padarė Niujorkui ir jo priemiesčiams, Naujajam Džersiui ir Konektikutui. Stichija nusinešė 140 žmonių gyvybių.

J.Boehneris žadėjo sausio 15-ąją surengti balsavimą dėl platesnio 51 mlrd. dolerių (135,3 mlrd. dolerių) pagalbos paketo, tokiu būdu bendrą sumą padidinant iki daugiau nei 60 mlrd. dolerių, kaip prašė prezidentas Barackas Obama. Senato lyderiai pažadėjo balsuoti ateinančią savaitę.

Senatas prieš savaitę priėmė 60,4 mlrd. dolerių (160,3 mlrd. litų) vertės programą, tačiau Atstovų Rūmų respublikonai, skųsdamiesi, jog joje apstu su "Sandy" žala nesusijusių paramos projektų, nurėžė daugiau nei pusę tos sumos.