Beveik 40 metrų trukusią karinę tarnybą penktadienį baigiantis R.Odierno, kuris taip pat buvo aukštas JAV kariuomenės vadas Irake, pareiškė, jog dabar JAV turėtų skirti pagrindinį dėmesį didelius plotus Irake užėmusių „Islamo valstybės“ džihadistų sutriuškinimui.

Atsisveikinimo proga surengtoje spaudos konferencijoje 60 metų generolas gana pesimistiškai kalbėjo apie šiitų ir sunitų konfliktą, dėl kurio abi konfesinės bendruomenės 2006 metais buvo atsidūrusios prie pilietinio karo slenksčio.

Paklaustas, ar mato kokią nors jų sutaikymo galimybę, B.Odierno atsakė, jog „kasdien tai darosi vis sunkiau“, ir pažymėjo, kad ateityje „Irakas gali nebeatrodyti taip kaip praeityje“.

Į klausimą apie galimą šalies padalijimą aukšto rango kariuomenės pareigūnas atsakė, kad, jo nuomone, „tai turi išsiaiškinti pats regionas ir politikai, turi išsiaiškinti diplomatai, kaip tai padaryti, tačiau kažką reikia daryti“.

„Tai gali būti vienintelis sprendimas, bet dar nesu pasiruošęs to (tvirtai) pasakyti“, – sakė jis.

„Pirmiausia mes turime užsiimti ISIL ir nuspręsti, kaip tai atrodys po to“, – sakė jis pavartodamas ISIL akronimą, kuriuo kai kurie JAV pareigūnai naudoja kalbėdami apie „Islamo valstybės“ grupuotę.