Per tą incidentą įsiplieskė didelis gaisras, bet apie nukentėjusius žmones pranešimų nebuvo.

Sprogimas nugriaudėjo viename JAV armijos Sagamio bendrojo sandėlio pastate Sagamiharos mieste, esančiame už maždaug 40 km į pietvakarius nuo Japonijos sostinės.

Vienos vietos gyventojos nufilmuotame dramatiškame vaizdo įraše matosi dideli liepsnos pliūpsniai, kylantys iš nakties dangų nušvietusio didelio gaisro.

Ji pasakojo visuomeniniam transliuotojui NHK, kad galingi sprogimai girdėjosi apie 10-15 minučių.

„Oranžinės kibirkštys kilo gana aukštai. Nemačiau dūmų, bet kvapas buvo panašus į parako“, – moteris sakė NHK.

Japonų ir amerikiečių ugniagesiai iš pradžių nesiartino prie liepsnojančio pastato, kol buvo nustatyta, kas jame laikoma. Gaisras užgeso savaime, praėjus maždaug šešioms valandoms nuo jo pradžios prieš 1 val. vietos (sekmadienį 19 val. Lietuvos) laiku.

Dieną nufilmuotuose televizijos reportažuose matėsi, kad sudegė dalis sandėlio stogo, o gaisro židinyje matėsi pajuodusio metalo nuolaužos.

„Koordinavome veiksmus su JAV ugniagesių komandomis ir neliejome vandens, laukdami informacijos, kas yra viduje“, – vienas Sagamiharos ugniagesių biuro pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP.

„Sužinojome, kad sandėlyje laikomi įvairūs daiktai, tarp jų deguonies balionai. Tačiau detalės kol kas nėra aiškios“, – pridūrė jis.

Ugniagesių departamentas nebuvo gavęs jokių pranešimų apie sužeistus žmones.