47 metų Derekas Chauvinas ten atlieka 22,5 metų laisvės atėmimo bausmę už antrojo laipsnio žmogžudystę ir 21 metų bausmę už G. Floydo pilietinių teisių pažeidimą. Jis buvo perkeltas į Tuksoną iš griežtojo režimo kalėjimo Minesotos valstijoje.

Šią informaciją AP gavo iš anonimiškumo pageidavusio asmens. Federalinis kalėjimų biuras patvirtino, kad Tuksone esančioje įkalinimo įstaigoje kalinys buvo sužeistas peiliu, tačiau jo pavardės neatskleidė.
​Juodaodžio G. Floydo mirtis 2020 metų gegužės 25 d., dėl kurios buvo kaltas baltaodis policininkas, sulaukė didelio atgarsio Jungtinėse Valstijose ir sukėlė gatvių protestus.

G. Floydas mirė po to, kai D. Chauvinas daugiau kaip devynias minutes keliu spaudė jam kaklą prie grindinio gatvėje priešais Mineapolio parduotuvę, kurioje juodaodis esą mėgino atsiskaityti padirbtu 20 dolerių banknotu.

Byla išgarsėjo po to, kai buvo paskelbtas pašalinio asmens darytas vaizdo įrašas. Jame galima matyti ir girdėti, kaip G. Floydas dūsta ir silpnu balsu šaukia: „Aš negaliu kvėpuoti!“

Kiti trys įvykio vietoje buvę policininkai taip pat stojo prieš teismą, bet gavo švelnesnes bausmes. D. Chauvinas apskundė nuosprendį, tvirtindamas, kad yra nekaltas. Aukščiausiasis Teismas atmetė apeliaciją. Tačiau buvęs policininkas nepasiduoda ir teigia pateiksiąs dar vieną apeliaciją, motyvuodamas tai naujais įrodymais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją