Pasak Prekybos departamento, ketvirtadienį įsigaliosiančios naujos priemonės neleis eksportuoti į Rusiją daugiau dėl nacionalinio saugumo priežasčių kontroliuojamų prekių, taip pat tam tikrų technologijų, programinės įrangos ir detalių.

Prekybos departamentas yra įsipareigojęs neleisti Rusijai naudotis padidintos rizikos JAV technologijomis, kurios gali būti pasitelktos jos piktybinėje cheminių ginklų veikloje“, – nurodoma institucijos pranešime.

Departamentas nepateikė išsamesnės informacijos apie prekes, kurioms bus taikomos platesnės sankcijos, pirmąkart paskelbtos kovo 2 dieną. Tuomet Vašingtonas taip pat areštavo septynių aukšto rango rusų pareigūnų, įskaitant Federalinės saugumo tarnybos (FSB) vadovą Aleksandrą Bortnikovą, turtą Jungtinėse Valstijose.

JAV taip pat įtraukė į „juodąjį“ sąrašą 14 įmonių ir subjektų, nuogąstaudamos, kad jie gali padėti Rusijai kurti cheminius ginklus.

Vašingtonas kaltina Maskvą dėl pernai įvykdyto A. Navalno, apnuodijimo. Pati Rusija tokius kaltinimus neigia.

Šis įžymus Kremliaus kritikas sausį sugrįžo į Rusiją iš Vokietijos, kur gydėsi po atakos nervus paralyžiuojančia medžiaga, ir šiuo metu atlieka pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę Pamaskvės kolonijoje.

Reaguodama į JAV įvedamą embargą Maskva trečiadienį pažadėjo imtis „veidrodinių priemonių“.

„Neatmetu galimybės, kad bus vykdoma atitinkama dvišalė sankcijų politika, nes tikrai atsakinėsime tuo pačiu, o JAV įvedamos sankcijos atsilieps ir joms pačioms, kadangi kai kuriose vietose esame susiję“, – naujienų agentūrai „Interfax“ pareiškė Valstybės Dūmos Gynybos komiteto pirmininko pavaduotojas Jurijus Švytkinas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)