JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį telefonu kalbėjosi su R. T. Erdoganu ir pabrėžė, kad užsienio kišimasis padėtį Libijoje daro sudėtingesnę, pranešė Baltieji rūmai.

Panašiai kalbėjo ir Rusijos atstovai. Turkijos parlamento sprendimas kelia nerimą, sakė Dūmos Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Leonidas Sluckis. Tai esą gali paaštrinti krizę ir komplikuoti situaciją. Maskva, anot L. Sluckio, pasisako už diplomatinį sprendimą. Karinė intervencija iš užsienio „nėra geriausias sprendimas“.

Turkijos palamentas ketvirtadienį uždegė prezidentui žalią šviesą galimai karinei intervencijai. R. T. Erdoganas taip nori paremti užsienio pripažįstamą premjero Fayezo al-Sarrajaus vyriausybę Tripolyje. Ši kovoja dėl valdžios su įtakingu generolu Chalifa Haftaru.

Po ilgamečio diktatoriaus Muammaro al Gaddafui nuvertimo 2011-aisiais Libijoje tvyro pilietinio karo chaosas. Ch. Haftaras, kurį, be kitų, remia Rusija, kontroliuoja teritorijas šalies rytuose, tačiau nori valdžios visoje Libijoje. Pernai jis pradėjo Tripolio puolimą, kur dirba F. al Sarrajaus vyriausybė.