Pareigūnas teigė, jog teroristai ataką apibūdino kaip „didelę“ ir „strategiškai reikšmingą“.

„Nerimą kelia tai, kad jie rodė didelį pasitikėjimą savimi, o jų pokalbis skambėjo labai užtikrintai“, - sako pareigūnas, pridurdamas, kad „teroristinė „al Qaeda“ grupė Arabijos pusiasalyje pasirodė turinti informacijos skleidimo po atakos planą.“

Kaip rašo ABC News, JAV vyriausybė, pareigūno teigimu, nežino tikslaus atakos taikinio: „Mes nežinome, ar jie kalbėjo apie ambasadą, oro pajėgų bazę, lėktuvą, ar traukinį“.

Šiandien JAV Atstovų rūmų Žvalgybos komitete aukštas pareigas užimantis Dutchas Ruppersbergeris ABC televizijos laidai „This Week“ sakė, kad perimtuose pokalbiuose galima buvo išgirsti raginimų didelei atakai: „Mes turime informacijos, kad aukštas pozicijas Arabijos pusiasalio „al Qaeda“ organizacijoje užimantys žmonės kalba apie didelę ataką“, pridurdamas, jog „visi šie žmonės užima aukštas pozicijas šioje teroristinėje organizacijoje.“

„Pavojus labai realus, paremtas žvalgybos duomenimis“, - tęsė D. Ruppersbergeris pridurdamas, kad „šiuo metu svarbiausia yra tai, kad amerikiečiai visame pasaulyje būtų apsaugoti.“

D. Ruppersbergeris taip pat pakomentavo „al Qaeda“ ryšius su kitomis pajėgomis: „Mes žinome, kad „al Qaeda“ kartu su kitais žmonėmis už šios teroristinės organizacijos ribų nori mus užpulti, žudyti mus ir mūsų sąjungininkus.“

JAV pareigūnas taip pat teigė, kad į teroristų kūnus gali būti implantuota prietaisų: „Mes įtariame, kad į teroristų kūnus gali būti implantuota prietaisų – jie turi išvystę technologijas, galinčias įveikti mūsų nustatymo metodus.“

DELFI primena, kad Jungtinės Valstijos sekmadienį pranešė pratęsiančios kai kurių savo ambasadų ir konsulatų uždarymą Artimųjų Rytų ir Afrikos valstybėse iki rugpjūčio 10-osios, baiminantis dėl „al Qaeda“ išpuolių grėsmės tų atstovybių saugumui.

JAV valstybės departamentas, pažymėjęs, kad tokių priemonių imasi „dėl visa pikta“, nurodė, kad iki šeštadienio liks uždarytos 19 diplomatinių atstovybių.

Į šį sąrašą pateko 15 atstovybių, kurias jau anksčiau buvo nurodyta uždaryti sekmadienį, baiminantis galimų išpuolių, taip pat keturios naujos diplomatinės būstinės.

„Tai nėra naujo grėsmės šaltinio požymis – tik ženklas, jog esame pasiryžę laikytis saugumo ir imtis atitinkamų žingsnių, kad apsaugotume savo darbuotojus, įskaitant vietinius darbuotojus, bei lankytojus mūsų įstaigose“, – sakoma Valstybės departamento atstovės Jen Psaki (Džen Psaki) pranešime.

Iš pradžių bent 25 JAV ambasadas arba konsulatus buvo nurodyta uždaryti rugpjūčio 4-ąją, reaguojant į teroro atakų grėsmę, o įstatymų leidėjai sakė, kad šį sprendimą paskatino priimti perimti tarptautinio džihadistų tinklo „al Qaeda“ aukšto rango veikėjų pranešimai, kuriuose užsimenama apie planuojamą didelį išpuolį.

Apie šią padėtį informuoti Kongreso nariai sakė, kad gauti žvalgybos pranešimai buvo rimčiausi iš perspėjimų, kurie buvo paskelbti per kelerius pastaruosius metus.

Atstovų Rūmų teritorinio saugumo komiteto pirmininkas Michaelas McCaulas teigė, kad tas perspėjimas „ko gera, buvo viena iš konkrečiausių ir labiausiai įtikinamų grėsmių, kurias esu matęs – turbūt nuo (2001 metų) rugsėjo 11-osios“.

Pasak jo, iš gautos informacijos galima spręsti, kad ataką planuojama surengti artimiausiu laiku – galbūt tuomet, kai musulmonai minės šventojo pasninko mėnesio Ramadano pabaigą.