„Esu dėkingas už labai gerą priežiūrą, kurią gavau Walterio Reedo nacionaliniame kariniame medicinos centre, ir noriu padėkoti puikiems gydytojams bei slaugytojams už profesionalumą ir išskirtinę pagalbą“, – sakoma L. Austino pranešime.

L. Austinas kelias savaites prezidentui Joe Bidenui ir įstatymų leidėjams nepranešė, kad jam diagnozuotas prostatos vėžys, ir kelias dienas jų neinformavo apie tai, kad sausio 1 dieną buvo paguldytas į ligoninę dėl gydymo metu kilusių komplikacijų.

Nors ši situacija tapo J. Bidenui galvos skausmu, privertė jį gintis ir suteikė progą respublikonų atakoms rinkimų metais, prezidentas atsispyrė raginimams siūlyti L. Austinui trauktis iš pareigų.

70 metų profesionaliam kariui L. Austinui gruodžio 22 dieną buvo atlikta nedidelė vėžio gydymo operacija, o kitą dieną jis grįžo namo. Tačiau sausio 1 dieną dėl komplikacijų, įskaitant pykinimą ir stiprų skausmą, jis vėl buvo hospitalizuotas.

Baltieji rūmai apie L. Austino hospitalizaciją buvo informuoti tik sausio 4 dieną, Kongresas – dar po dienos, o J. Bidenas apie jo vėžio diagnozę sužinojo tik sausio 9-ąją.

Reaguodamas į tai, Baltųjų rūmų personalo vadovas Jeffas Zientsas, kaip ir L. Austino personalo vadovė Kelly Magsamen, nurodė skubiai patikslinti taisykles, reglamentuojančias atvejus, kai aukšto rango JAV pareigūnai tampa nedarbingi.

Nepriklausomas Pentagono generalinis inspektorius taip pat paskelbė, kad atliks tyrimą, kurio tikslas – „išsiaiškinti vaidmenis, procesus, procedūras, atsakomybę ir veiksmus, susijusius su gynybos sekretoriaus hospitalizacija“ gruodžio ir sausio mėnesiais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją