Liga diagnozuota anksti, o prognozės pasveikti yra „puikios“, antradienį pranešė Walterio Reedo karinė ligoninė Bethesdoje, Merilando valstijoje, esančioje netoli JAV sostinės.

Pentagonas Vašingtone buvo kritikuojamas dėl to, kad apie L. Austino būklę greitai nepranešė nei prezidentui Joe Bidenui, nei visuomenei.

70 metų L. Austinas nuo metų pradžios buvo ligoninėje dėl komplikacijų po gruodžio pabaigoje atliktos operacijos.

Ligoninės teigimu, prostatos vėžys buvo diagnozuotas gruodžio pradžioje. Prieš pat Kalėdas L. Austinui buvo atlikta minimaliai invazinė chirurginė procedūra, o kitą rytą jis išvyko namo.

Naujųjų metų dieną L. Austinas buvo paguldytas į ligoninę dėl komplikacijų, įskaitant pykinimą ir stiprų pilvo, klubo bei kojos skausmą. Atlikus pirminę apžiūrą nustatyta šlapimo takų infekcija, todėl sausio 2 dieną jis buvo perkeltas į intensyviosios terapijos skyrių.

Ligoninės teigimu, problemų sukėlė pilve susikaupę skysčiai.

Dabar infekcija atslūgo. L. Austino sveikata gerėja ir tikimasi „visiško pasveikimo“, tačiau tai gali būti ilgas procesas, teigė ligoninė, pridurdama, kad gynybos sekretorius niekada nebuvo praradęs sąmonės ir jam nebuvo taikoma bendroji nejautra.

JAV aukščiausiems pareigūnams yra įprasta informuoti visuomenę apie savo sveikatos būklę. L. Austinas sulaukė didelės kritikos, kad to nepadarė. Jis viešai atsiprašė ir sakė, kad „elgsis geriau“.

JAV nacionalinio saugumo tarybos komunikacijos direktorius Johnas Kirby sakė, kad bus atliktas patikrinimas.

Pasak jo, L. Austinas jau atnaujino savo įgaliojimų vykdymą: „Jis jau atlieka visas savo įprastines funkcijas. Tiesiog dabar jis tai daro iš ligoninės“.

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre sakė, kad J. Bidenas „visiškai pasitiki“ L. Austinu ir kad dabar svarbiausia, jog gynybos sekretorius pasveiktų ir grįžtų į Pentagoną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją