Tokius duomenis ketvirtadienį per spaudos konferenciją Briuselyje po Ramšteino formato susitikimo pateikė JAV jungtinio štabų viršininkų komiteto pirmininkas Markas Milley`is, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Globaliomis pastangomis šiuo metu mokoma daugiau kaip 6 tūkst. ukrainiečių: 40-yje įvairių poligonų, 65-iuose kursuose, 33-ose šalyse, trijuose žemynuose. Visa tai vyksta dabar“, – sakė generolas.

Jis pažymėjo, kad nuo Rusijos sukelto plataus masto karo pradžios partneriai parengė daugiau kaip 60 tūkst. ukrainiečių. Vien tik Jungtinėse Valstijose parengta daugiau kaip 11 tūkst. karių iš Ukrainos, šiuo metu ten treniruojasi trys batalionai, vienas iš jų – tankų batalionas.

Kalbėdamas apie dabartinį Ukrainos kontrpuolimą, M. Milley`is pavadino jį „labai sunkiomis kautynėmis“. Jo vertinimu, Ukrainos ginkluotosios pajėgos pamažu stumiasi į priekį, tačiau daryti išvadas dar anksti. Kartu generolas pažymėjo labai aukštą Ukrainos karių moralę, priešingai nei rusų.

„Karas yra dinamiškas, tai valios kova, tačiau galime būti tikri, kad ukrainiečių pasirengimas ginti savo žemę ir laisvę, jų drąsa ir įgūdžiai nugalės“, – pridūrė M. Milley`is.

Kasdien ukrainiečiai kovoja ne tik ginklu, bet ir savo geležine nenugalima dvasia, pabrėžė pareigūnas.

Jis pažymėjo, kad Kontaktinė grupė perduoda Ukrainai įrankius, kurie padės iškovoti pergalę. M. Milley`is patikino, kad partneriai palaikys Ukrainą tol, kol reikės.

„Mes ir ateityje teiksime plataus masto paramą - nuo modernios ginkluotės iki žvalgybos duomenų ir Ukrainos pajėgų mokymų“, – sakė amerikiečių generolas. Jis priminė, kad praėjusią savaitę jo šalies vyriausybė pranešė apie naujus pagalbos Ukrainai paketus.

Kaip anksčiau buvo pranešta, ketvirtadienį Briuselyje įvyko Ramšteino formato susitikimas, kuris buvo jau 13-asis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją