Generolas Benas Hodgesas Lenkijoje apžiūrėjo pasirengimą birželio pratyboms „Anakonda“. Jas aptemdė žinia, kad prieš mėnesį iš postų atsistatydino penki generolai, visų Lenkijos kariuomenės rūšių vadai, tikriausiai protestuodami prieš konservatorių ministro politiką. Bet pratybos vis vien bus didžiausios šalies istorijoje, dalyvaus 30 tūkst. karių iš beveik visų NATO priklausančių valstybių.

„Kalbant apie susirūpinimą dėl santykių su Rusija, esu tikras, kad juos tai iš esmės pagerins. Nes tai visiškai akivaizdu: kuo daugiau draugų turi, tuo esi stipresnis“, – įsitikinęs Lenkijos gynybos ministras Antoni Macierewicz.

„Tai – svarbi atgrasymo dalis. Aljansas keičiasi – nuo sąjungininkų užtikrinimo iki priešo atgrasymo. Taigi tokios pratybos svarbios auginant pajėgumus ir juos demonstruojant“, – JAV saugumo pajėgų Europoje vadas B. Hodgesas.

Ilgai leidęs suprasti, kad jam stinga pajėgų – palyginus su Šaltojo karo metu amerikiečių Europoje liko penkis kartus mažiau, – B. Hodgesas sulaukė politinio Pentagono sprendimo nuolatinėms rotacijoms į Europą kitąmet atsiųsti trečią brigadą, dar 4 tūkst. karių su moderniausia ginkluote.