Bendras užsikrėtimo atvejų skaičius išaugo iki 61 558 85.

Šalyje per parą taip pat užfiksuota apie 1,9 tūkst. užsikrėtusiųjų mirčių, o bendras jų skaičius padidėjo iki 839,5 tūkst.

Laikraščio „The New York Times“ (NYT) duomenimis, praėjusį savaitgalį dėl koronaviruso JAV buvo hospitalizuota rekordiškai daug žmonių – 142 388. Ankstesnis hospitalizacijos atvejų antirekordas (142 315) buvo užfiksuotas pernai sausį.

Pasak NYT, per pastarąsias septynias dienas buvo vidutiniškai guldoma į ligonines po 132 tūkst. asmenų – 83 proc. daugiau nei prieš dvi savaites.

Praėjusią savaitę JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė, jog koronavirusinė infekcija ateityje nebeplis šalyje dabartiniu pavidalu.

Valstybės vadovas patikino, kad amerikiečių ekspertai jau sukūrė ir kurs toliau priemones apsisaugoti nuo koronaviruso atmainų. Tačiau kitose pasaulio dalyse COVID-19 gali likti dar ilgam, perspėjo J. Bidenas.

Pasak prezidento, JAV kas mėnesį atliekama apie 300 mln. tyrimų dėl koronaviruso – maždaug 11 mln. testų per parą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)