Kremlius skuba suklastoti sėkmę rinkimuose, kad nuslėptų savo karinius nuostolius Ukrainoje nuo Rusijos žmonių“, – sakė jis ir pridūrė, kad Rusijos „rinkimai“ Ukrainoje yra visiška klastotė, ir Maskva tai puikiai žino, tačiau mėgina sukurti teisėtumo regimybę ir kaip nors padidinti „rinkėjų aktyvumą“ okupuotose teritorijose.

Diplomatas pabrėžė, kad Rusijos pastangos surengti suklastotus rinkimus laikinai okupuotose teritorijose jokiu būdu nėra teisėta Ukrainos žmonių, kurie jau beveik 19 mėnesių priešinasi ir narsiai kovoja su Rusijos pastangomis jėga pakeisti Ukrainos sienas, valios išraiška.

Jungtinės Amerikos Valstijos niekada nepripažins Rusijos pretenzijų į jokią Ukrainos teritoriją. Mes vienareikšmiai smerkiame besitęsiančią Rusijos okupaciją ir toliau dirbsime su sąjungininkėmis bei partnerėmis, kad aprūpintume Ukrainą karine technika, kurios jai reikia apsiginti“, – sakė R. Woodas.

JAV diplomatas paragino visas JT valstybes nares susilaikyti nuo žingsnių, skatinančių pasitikėjimą netikrais Rusijos rinkimais suverenioje Ukrainos teritorijoje.

„Mes visi privalome įvardyti Rusijos šiurkščius tarptautinės teisės pažeidimus tuo, kuo jie yra - dėme mūsų, kaip institucijos, sukurtos palaikyti taiką pasaulyje, kolektyvinėje istorijoje ir pasikėsinimu į mūsų taisyklėmis pagrįstą tarptautinę tvarką“, – kalbėjo diplomatas.

R. Woodas pabrėžė, kad Ukrainos kova yra ne tik už savo išlikimą, bet ir ginant taisyklėmis grįstą tarptautinę tvarką ir jos pamatinius principus. „Štai kodėl būtina, kad mes visi vienareikšmiai palaikytume Ukrainą“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)