Demokratų senatoriai reikalauja, kad D. Trumpas ir jo sūnūs, kurie dabar vadovauja jo įmonių imperijai, pateiktų „pastarųjų dešimties metų finansinių srautų iš Saudo Arabijos Karalystės kompanijai „Trump Organisation“ dokumentus“. Senatoriai taip pat nori informacijos apie derybas dėl galimų sandorių tarp Saudo Arabijos ir „Trump Organisation“ bei informacijos apie Saudo Arabijos piliečių dovanas prezidentui.

D. Trumpas antradienį tviteryje rašė, kad „neturi finansinių interesų Saudo Arabijoje“. Vadovavimą savo įmonių grupei jis, 2017-ųjų pradžioje pradėjęs eiti prezidento pareigas, perleido savo sūnums Donaldui jaunesniajam ir Ericui, tačiau savo akcijas pasiliko. Per rinkimų kampaniją D. Trumpas gyrėsi gerais savo verslo santykiais su Saudo Arabija. Saudo Arabija supirks ir jo butų už „40 mln., 50 mln.“, - sakė jis tada.

Po Saudo Arabijos vyriausybės kritiko J. Khashoggio dingimo D. Trumpas siuntė prieštaringas žinutes. Jis grasino Rijadui „sunkia bausme“, jei paaiškės, kad Saudo Arabija susijusi su šiuo atveju. Kartu jis pabrėžė partnerystę su Rijadu ir milijardinės vertės JAV ginkluotės eksporto į Karalystę svarbą. D. Trumas reikalavo Rijadui nekaltumo prezumpcijos.

Jokių žinių apie J. Khashoggį nėra nuo tada, kai jis spalio 2-ąją įžengė į Saudo Arabijos konsulatą Stambule. Turkų tyrėjai spėja, kad Saudo Arabijos kronprinco Mohammedo bin Salmano kritikas čia buvo nužudytas agentų.