Anksčiau Kaldoro gaisras nuniokojo didesnę nei 700 kv. km teritoriją ir sunaikino šimtus pastatų.

Pirmadienį stichija artėjo prie Saut Leik Tahou miesto – pagrindinio kurorto turistų pamėgtame rajone, esančiame Kalifornijos ir Nevados pasienyje.

„Gaisro gesinimo sąlygos ir mastas yra istoriniai, – Kalifornijos priešgaisrinės tarnybos Incidentų skyriaus viršininką Jeffą Veiką (Džefą Veiką) citavo leidinys „San Francisco Chronicle“. – Užgesinsime šį gaisrą, [bet] tai nebus šiandien.“

Vakarinėje JAV dalyje gaisrai siautėja nerimą keliančiu tempu: iki rugpjūčio pabaigos vien Kalifornijoje išdegė didesnis nei 4,3 tūkst. kv. km plotas – dvigubai daugiau už vidurkį, fiksuojamą šiuo metų laiku.

Gaisrai kyla dėl istorinės sausros, dėl kurios išdžiūvo ištisi regiono rajonai, žmogaus sukeliamos klimato kaitos padariniams pasireiškiant vis akivaizdžiau ir verčiant vietos gyventojus evakuotis.

„Vakar 22 val. kažkas pasibeldė į mano duris ir perspėjo ruoštis, – laikraščiui „Sacramento Bee“ sakė Saut Leik Tahou gyventoja Corinne Kobel. – 10 val. ryto šerifai atėjo išvesti mūsų. Kraustausi iš proto.“

C. Kobel buvo viena iš 22 tūkst. žmonių, kuriems pirmadienio rytą buvo liepta palikti savo namus. Anksčiau gelbėtis nuo siautėjančios ugnies stichijos teko dar dešimtims tūkstančių žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)