„Turime naujos informacijos, kad Rusija aktyviai siekia įsigyti papildomos amunicijos iš Šiaurės Korėjos“, – sakė jis.

J. Kirby sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tikriausiai siųs Pchenjanui maisto produktų mainais į ginklus. „Mums nerimą kelia, kad Šiaurės Korėja teiks tolesnę paramą Rusijos karinėms operacijoms prieš Ukrainą“, – pridūrė jis.

Kovo viduryje Jungtinės Karalystės (JK) gynybos ministerijos žvalgybos duomenų suvestinėje skelbta, kad į Ukrainą įsiveržusios Rusijos kariuomenės patiriamas šaudmenų stygius pastarosiomis savaitėmis veikiausiai paaštrėjo iki tokio lygio, kad dabar daugelyje fronto atkarpų taikomas griežtas normavimas.

Anot britų žvalgybos, tai beveik neabejotinai yra viena iš priežasčių, dėl kurių nė vienam rusų daliniui pastaruoju metu nepavyksta surengti reikšmingų puolamųjų operacijų. Ministerija pažymi, kad Rusija pradėjo naudoti pasenusius šaudmenis, kurie anksčiau buvo laikomi nenaudotinais.

Suvestinėje nurodoma, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kovo 3 d. pasirašė dekretą, kuriuo įtvirtino priemones, leidžiančias šalies Prekybos ir pramonės ministerijai apeiti gynybos pramonės įmonių vadovų, nepasiekiančių nustatytų gamybos tikslų, įgaliojimus. Kaip teigiama, Rusija savo karo pramonės komplekse vis dažniau taiko komandinės ekonomikos principus, o tai esą įrodo, kad Maskva suvokia, jog nacionaliniai gynybos pramonės pajėgumai yra jos Achilo kulnas, vadinamajai „specialiajai karinei operacijai“ tampant vis labiau sekinančia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją