Lyginant su ankstesnėmis savaitėmis ir mėnesiais, naujų bedarbių skaičius mažėjo. Savaite anksčiau darbo neteko 1,9 mln. žmonių, dar prieš savaitę – 2,1 mln. Kovo pabaigoje per vieną savaitę bedarbiais registravosi rekordinis 6,87 mln. amerikiečių skaičius.

Pandemija Jungtines Valstijas, kaip ir daugybę kitų šalių, įstūmė į didelę ekonominę krizę. Pastaruoju metu pastebima įtampos švelnėjimo darbo rinkoje ženklų: gegužę bedarbių procentas netikėtai sumažėjo iki 13,3 proc., balandį jis dar buvo 14,7 proc.

Vis dėlto tikrieji rodikliai abu mėnesius gali būti keliais procentiniais punktais didesni, pripažįsta darbo rinkos statistikos agentūra. To priežastis – problemos suvedant bedarbių duomenis. Gegužę tikrasis nedarbas esą buvo trimis procentiniais punktais didesnis, taigi – daugiau kaip 16 proc.

JAV praėjusiomis savaitėmis pradėjo švelninti dėl koronaviruso paskelbtus ribojimus. JAV prezidentas Donaldas Trumpas nori kuo greičiau grįžti į įprastą gyvenimą, kad ekonomika vėl galėtų įsivažiuoti.

Ekspertai būgštauja, kad dėl to infekcijų skaičius vėl gali imti augti. JAV jau patvirtinta per 2 mln. infekcijų ir daugiau kaip 112 000 mirčių nuo koronaviruso.