„Aš dar kartą kreipiuosi asmeniškai į pirmininką Mike'ą Johnsoną. Leiskite demokratijai eiti savo keliu. Prašau, leiskite balsuoti“, – per vizitą Vašingtone sakė Radoslawas Sikorskis.

„Norėčiau, kad jis žinotų, jog visas pasaulis stebi, ką jis darys. Ir jei dėl šio papildymo nebūtų balsuojama ir Ukraina patirtų pralaimėjimą mūšio lauke, tai bus jo atsakomybė“, – sakė R. Sikorskis Atlanto taryboje prieš susitikimą su valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu.

M. Johnsonas atstovauja itin nedidelei respublikonų daugumai Atstovų rūmuose ir atsisako teikti balsavimui vadinamojo papildomo finansavimo įstatymą, kuriame JAV prezidentas Joe Bidenas prašo 61 mlrd. JAV dolerių naujos pagalbos Ukrainai.

M. Johnsonas, revanšo prieš J. Bideną siekiančio Donaldo Trumpo sąjungininkas, remia buvusio prezidento pastangas susieti užsienio pagalbą su debatais dėl priemonių prieš neteisėtą migraciją į JAV iš Meksikos.

Griežtas pastabas R. Sikorskis išsakė po neįprastai kandžios naujojo Lenkijos ministro pirmininko Donaldo Tusko kritikos JAV įstatymų leidėjams. D. Tuskas perspėjo, kad respublikonų garbinamas Ronaldas Reaganas „turbūt verčiasi karste“.

R. Sikorskis perspėjo, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas išbando JAV patikimumą, ir priminė, jog Rusija importuoja ginklus iš Irano ir Šiaurės Korėjos. „Šiuos teroristus ir diktatorius vienija vienas dalykas – jų neapykanta Amerikai, Vakarams ir demokratijai, baimės kurstoma neapykanta, – sakė R. Sikorskis. – Jie trokšta parodyti, kad JAV yra silpnos, neveiksmingos ir beviltiškai susiskaldžiusios, kad Amerika nebegali veikti veiksmingai ar būti gėrio jėga pasaulyje“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)