Jis surinko 216 balsų. Šio balsų skaičiaus šįsyk pakako, kadangi šeši respublikonai nebalsavo.

Demokratų mažumos lyderis Hakeemas Jeffriesas gavo 211 balsų.

Kelią K. McCarthy pergalei atvėrė jo susitarimas su dalimi „maištininkų“ iš kraštutinio Respublikonų partijos sparno. Pasak „The Washington Post“, politikas sutiko padaryti nuolaidų supaprastinant pirmininko atšaukimo procesą ir apribojant jo įgaliojimus, taip pat sumažinti biudžeto išlaidas.

„Bloomberg“ duomenimis, buvo susitarta sumažinti išlaidas gynybai 75 mlrd. dolerių.

JAV Atstovų Rūmų pirmininko postas laikomas trečiuoju pagal svarbą šalyje. Jo nepaskyrus parlamento veikla yra paralyžiuota, kadangi įstatymų leidėjai negali prisiekti ir pradėti darbo.
Kongresmenai balsavo nuo antradienio. Pirmą sykį per 100 metų JAV Atstovų Rūmų pirmininko nepavyko išrinkti iš pirmo karto.

Bidenas pasveikino McCarthy, išrinktą JAV Atstovų Rūmų pirmininku

Šeštadienį JAV prezidentas Joe Bidenas pasveikino Respublikonų partijos atstovą Keviną McCarthy, kuris buvo išrinktas naujuoju Kongreso Atstovų Rūmų pirmininku, praneša Baltųjų rūmų spaudos tarnyba.

J. Bidenas pabrėžė, jog amerikiečių tauta tikisi, kad šalies lyderiai didžiausią dėmesį skirs bendrapiliečių poreikiams. Jis taip pat pažymėjo, kad yra pasirengęs dirbti su respublikonais.
JAV Atstovų Rūmų pirmininkas buvo renkamas keturias dienas. Per 15-ąjį balsavimo ratą K. McCarthy surinko 216 balsų, o jo varžovas, demokratų mažumos lyderis Hakeemas Jeffriesas gavo 211 balsų.

Pirmą sykį per 100 metų JAV Atstovų Rūmų pirmininko nepavyko išrinkti iš pirmo karto. 1923 metais tam prireikė devynių balsavimo ratų. O ilgiausiai šie rinkimai truko 1859 metais, kai pirmininkas buvo išrinktas per 44-ąjį balsavimo ratą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją