Niujorko respublikonas tapo tik trečiu išstumtu įstatymų leidėju nuo Pilietinio karo laikų.

Jis pateko į Atstovų Rūmus 2022 m. ir padėjo respublikonams užsitikrinti daugumą, tačiau greitai paaiškėjo, kad praktiškai visa apie jį žinoma informacija yra pramanai – nuo jo išsilavinimo ir religinių įsitikinimų iki asmeninės istorijos ir profesinės patirties.

35-erių G. Santosui buvo pateikta dešimtys federalinių kaltinimų, susijusių su vagystėmis iš kampanijos donorų, sukčiavimu kredito kortelėmis, pinigų plovimu ir tapatybės vagyste. Tačiau paskutinis šiaudas buvo Kongreso etikos tyrimas, kurio metu buvo aptikta „nenuginčijamų įrodymų“, liudijančių G. Santoso įvykdytus nusižengimus.

„Jūs, pone, esate sukčius“, – pareiškė Ohajo atstovas Maxas Milleris – vienas iš nedaugelio G. Santoso partijos narių, kurie ketvirtadienį Atstovų Rūmų salėje pasmerkė jį per diskusijas dėl nušalinimo.

„Mano būsimas buvęs kolega yra atitrūkęs nuo realybės. Jis padirbo visą savo gyvenimą“, – nurodė kitas Niujorko respublikonas Marcas Molinaro.

G. Santosas, kuris neigia savo kaltę, įtariama, naudojo donorų pinigus botokso procedūroms ir pornografinio turinio portale „OnlyFans“, taip pat prabangioms itališkoms prekėms ir atostogoms Hemptonuose bei Las Vegase.

Tam, kad G. Santosas būtų nušalintas, Atstovų Rūmuose reikėjo dviejų trečdalių narių pritarimo. Nors prieš tai žlugo du panašūs bandymai, etikos ataskaita įtikino daugelį jo gynėjų ir G. Santosas buvo nušalintas per balsavimą, kurį parėmė daugiau kaip 100 respublikonų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją