Po šio balsavimo dar labiau padidėja galimybė, kad ultrakonservatyvus buvęs Atstovų Rūmų narys M. Meadowsas taps pirmuoju teisiamu buvusiu Baltųjų rūmų administracijos vadovu po Harry Robbinso Haldemano, prieš beveik 50 metų nuteisto dėl Votergeito („Watergate“) skandalo.

M. Meadowsas yra pareiškęs, kad neketina vykdyti šaukimo liudyti abiejų partijų specialiajame Kongreso komitete dėl sausio 6-osios įvykių, ir praėjusią savaitę antrą kartą nepateikė raštiškų parodymų.

Komitetas tiria D. Trumpo pastangas panaikinti jam nepalankius 2020 metų prezidento rinkimų rezultatus prieš demokratiją nukreipta kampanija, nulėmusia kruvinas sausio 6-osios riaušes Kapitolijuje, ir M. Meadowso pagalbą jam.

D. Trumpo ketvirtasis ir paskutinis administracijos vadovas komitetui sakė, kad neliudys, kol teismai neišspręs klausimo dėl jo buvusio boso „prezidento prerogatyvos“, reiškiančios, kad prezidentai gali neviešinti tam tikrų savo pokalbių su padėjėjais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją