Tokią nuomonę interviu „Deutsche Welle“ išsakė buvęs JAV karinių pajėgų Europoje vadas, atsargos generolas leitenantas Benas Hodgesas.

Anot jo, artėjantis Ukrainos kontrpuolimas vyks labai siaurame fronto ruože, kad pavyktų atkirsti sausumos koridorių tarp Krymo ir Rusijos.

Krymas yra lemiama teritorija. Galite nužudyti kiekvieną rusų karį 200 km spinduliu aplink Bachmutą, bet tai nepakeis strateginės padėties. Tačiau jei Krymas bus išvaduotas, tai viską pakeis. Todėl kontrpuolimas bus nukreiptas į Krymo išvadavimą. O likusiai Donbaso daliai laikas ateis vėliau“, – dalijosi B. Hodgesas.

Kalbėdamas apie situaciją Bachmute, jis pažymėjo, kad kautynės aplink miestą turėjo labai didelę kainą, tačiau tai buvo būtina.

„Generalinis štabas pamatė, kad gali sustabdyti Rusijos kariuomenę Bachmute ir juos išsekinti, priversti panaudoti daug išteklių“, – aiškino generolas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją