Tai trečiadienio vakarą pranešė televizijos kanalas „Fox News“.

Vadovybės pateiktais duomenimis, iki šiol 3 611 sausumos kariuomenės kareivių ir karininkų vis dar nesutinka skiepytis nuo koronaviruso, nenurodydami jokių pateisinamų – medicininių ar religinių – savo atsisakymo priežasčių. Iš pradžių buvo skelbiama, kad visi tokie skiepų priešininkai bus atleisti iš ginkluotųjų pajėgų, bet šis grasinimas iki šiol neįgyvendintas.

Pasak „Fox News“, kol kas tik šeši skiepytis atsisakę kariškiai nušalinti nuo tarnybinių pareigų, o dar 2 994 gavo rašytinius papeikimus. Sausumos kariuomenės vadovybė žada šio mėnesio pabaigoje parengti atsisakiusiųjų skiepytis atleidimo instrukcijas.

Savaitės pradžios duomenimis, nuo Covid-19 visiškai pasiskiepijo 96 proc. JAV armijos kareivių ir karininkų, rezervo gretose šis rodiklis siekia 73 proc. Penki kariškiai atleisti nuo skiepų dėl medicininių priežasčių (iš 653, pateikusių analogiškus prašymus). Tokius pat prašymus, grindžiamus religinėmis priežastimis, pateikė 2 128 kariškiai, kol kas nė vienas iš jų nebuvo patenkintas.

Televizijos kanalo duomenimis, JAV karinėse oro pajėgose, karinėse jūrų pajėgose ir jūrų pėstininkų korpuse atsisakiusių skiepytis kariškių atleidimo mechanizmas jau paleistas.

Praėjusių metų rugpjūčio 24 d. JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas davė nurodymą pradėti privalomą vakcinaciją nuo Covid-19 šalies ginkluotosiose pajėgose. Karinėse jūrų pajėgose ir jūrų pėstininkų korpuse galutinė visiškos vakcinacijos data buvo lapkričio 28 d., sausumos kariuomenėje – gruodžio 15 d., o karinėse oro pajėgose – lapkričio 2 d. Pasibaigus šiems terminams nepasiskiepijusius kariškius buvo žadama atleisti iš tarnybos, jeigu jie iki to laiko nebus atleisti nuo vakcinacijos dėl medicininių ar religinių priežasčių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją