G. Židko sėdėjo šalia Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu ir su juo kalbėjosi per Rusijos sausumos pajėgų patikrinimą Ukrainoje sekmadienį, nors Rusijos gynybos ministerija G. Židko vardinę lentelę užtušavo, o jo pareigos, skirtingai nei kitų dviejų vadų, nebuvo oficialiai patvirtintos, teigia analitikai.

Dar gegužės 26 dieną „Conflict Intelligence Team“ (CIT) pranešė, kad G. Židko pakeitė Pietų karinės apygardos vadą Aleksandrą Dvornikovą vyriausiojo vado Ukrainoje poste, tačiau tuo metu ISW negalėjo patvirtintinti šios informacijos.

Birželio 21-osios pranešimai apie A. Dvornikovo atleidimą ir žinomą G. Židko vietą per S. Šoigu sekmadienio vizitą, analitikų vertinimu, tikriausiai patvirtina šį pokytį.

A. Dvornikovas viešumoje nebuvo matomas daugiau nei mėnesį.

Kaip anksčiau rašė „The New York Times“, po paskyrimo A. Dvornikovas mėgino suderinti sąveiką tarp oro ir sausumos padalinių. Generolui pavyko užtikrinti griežtesnę tvarką Rusijos karinėse pajėgose, rusų padaliniai pradėjo vieni su kitais koordinuoti bendrus tikslus, tačiau, aukšto rango amerikiečių valdininkų duomenimis, Rusija toliau darė tokias pačias klaidas, kaip ir karo pradžioje.

Stebėtojai laikė generolo paskyrimą vadovauti rusų karinėms pajėgoms Ukrainoje pripažinimu, kad pirminis Rusijos planas žlugo. Dabar spėjama, kad A. Dvornikovas galėjo būti atleistas dėl pernelyg lėtos Rusijos pajėgų pažangos Donbase.

Rusija sekmadienį paskelbė, kad jos gynybos ministras Sergėjus Šoigu aplankė Ukrainoje kariaujančius rusų kareivius.

Rusijos Gynybos ministerija sekmadienį išplatino vaizdo įrašą, kuriame karininkai sutinka iš sraigtasparnio išlipantį kamufliažinę uniformą vilkintį S. Šoigu.

Ministerijos teigimu, jis apdovanojo atskirus karius medaliais už jų pastangas „specialioje karinėję operacijoje“, kaip Rusijoje oficialiai vadinamas karas prieš Ukrainą.

Kurioje tiksliai Ukrainos vietoje lankėsi S. Šoigu nepranešama.

Rusija, kuri į Ukrainą įsiveržė daugiau nei prieš keturis mėnesius, šiuo metu savo puolimą koncentruoja Luhansko ir Donecko regionuose, šalies rytuose. Tačiau sekmadienį taip pat suduoti raketų smūgiai Ukrainos sostinei Kyjivui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)