Per interviu televizijai lapkričio 12 d. Rusijos gynybos viceministras Aleksandras Fominas sakė, kad Rusija turi karinio bendradarbiavimo sutartis su 30 iš 54 Afrikos šalių ir netrukus pasirašys sutartis su dar šešiomis. Jo teigimu, Rusija yra „labai aktyvi“ Afrikos žemyne.

A. Fominas nepatikslino, su kokiomis Afrikos šalimis Rusija pasirašys sutartis, tačiau pastaraisiais mėnesiais Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu ir gynybos viceministras Junusas Jevkurovas susitiko su Burkina Faso, Nigerio, Malio ir Libijos delegacijomis.

Lapkričio 11 d. leidinys prancūzų kalba „Jeune Afrique“ pranešė, kad grupė rusų karių atvyko į Burkina Fasą, kad apsaugotų prezidentą Ibrahimą Traore nuo būsimų mėginimų įvykdyti perversmą. Rusijos šaltiniai sakė, kad tai yra lapkričio 7 d. įvykusio S. Šoigu ir Burkina Faso gynybos ministro bei veteranų reikalų brigados generolo Kassoumo Coulibaly susitikimo rezultatas.

Kremlius naudojasi kariniais susitarimais su Sahelio chuntomis, kad užimtų galios vakuumą, susidariusį dėl Vakarų pasitraukimo iš regiono, pavyzdžiui, Jungtinių Tautų pasitraukimo iš Malio“, – teigia ISW analitikai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją