„Tai, kad „Wagner“ su karine technika grįžta į savo treniruočių stovyklas, rodo, jog Kremlius ketina išlaikyti bent kai kuriuos „Wagner“ žmogiškųjų išteklių elementus užuot siekęs nedelsiant juos demobilizuoti, nors „Wagner“ vadovybės ir organizacinės struktūros ateitis neaiški“, - sakoma Vašingtone paskelbtame Karo studijų instituto (KSI) pranešime.

Institutas citavo Rusijos Valstybės Dūmos gynybos komiteto vadovą Andrejų Kartapolovą, sekmadienį paskelbusį, kad Dūma (Rusijos parlamento žemieji rūmai) rengia įstatymą, reguliuosiantį privačias karines įmones, tačiau pabrėžusį, kad nebūtina uždrausti „Wagner“, nes ji yra „geriausiai Rusijoje kovai pasirengusi jėga“.

A. Kartapolovas taip pat sakė, kad grupės ateitis neapibrėžta, bet pabrėžė, jog „Wagner“ kovotojai Rostove prie Dono „vykdė savo vadovybės nurodymus“ ir „nepadarė nieko smerktino“.

A. Kartapolovo pastangos atleisti „Wagner“ samdinius nuo atsakomybės už dalyvavimą ginkluotame maište ir atskirti juos nuo „Wagner“ lyderio Jevgenijaus Prigožino gali rodyti Rusijos vyriausybės norą ir toliau kokiu nors mastu naudoti „Wagner“ pajėgas.

Šeštadienį KSI sakė, kad Rusijos vadovybė gali perkelti „Wagner“ į Ukrainą arba pasiųsti į tarptautines misijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją