Rusijos valdžia apkaltino Ukrainos specialiąsias tarnybas liepos 17-osios rytą surengus nepilotuojamų antvandeninių transporto priemonių ataką prieš tiltą per Kerčės sąsiaurį. Rusijos transporto ministerija tvirtino, kad smūgiai nepažeidė nei geležinkelio per tiltą, nei automobilių kelio atramų, ir kad eismas geležinkeliu per tiltą buvo atnaujintas po kelių valandų.

Rusijos okupacinė valdžia nukreipė intensyvų civilių eismą iš okupuoto Krymo į Rusiją per laikinai okupuotą Pietų Ukrainą, Rusijos šaltiniai pranešė apie dideles transporto spūstis Krymo Džankojaus rajone ir okupuotoje Chersono sityje Melitopolio link.

Karo studijų instituto teigimu, iš laikinai okupuoto Krymo bėgantys rusų turistai greičiausiai apsunkino eismą ir trukdė Rusijos logistikai iš Krymo į Zaporižios ir Chersono teritorijas. Rusijos okupacinė valdžia nukreipė civilius alternatyviais evakuacijos maršrutais, kad „sumažintų eismo problemas“.

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas atsisakė komentuoti Ukrainos įsitraukimą į incidentą.

Anksčiau Karo studijų institutas ir Ukrainos pareigūnai teigė, kad tiltas per Kerčės sąsiaurį ir karinės zonos okupuotame Kryme yra teisėti Ukrainos pajėgų kariniai taikiniai, ginantis nuo plataus masto Rusijos invazijos ir Ukrainos okupacijos.

Pranešta, kad per sprogimą apie 4 val. pirmadienį vienas tilto tarpatramis įgriuvo, kitas buvo apgadintas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją