Kaip rašo „Reuters“, ambasada, ne kartą raginusi visus JAV piliečius nedelsiant palikti Rusiją, nepateikė jokių detalių apie grėsmės pobūdį, tačiau nurodė, kad žmonės turėtų vengti koncertų ir žmonių susibūrimų bei atidžiai stebėti savo aplinką.

„Ambasada stebi pranešimus, kad ekstremistai neišvengiamai planuoja atakuoti didelius susibūrimus Maskvoje, įskaitant koncertus, o JAV piliečiams patariama artimiausias 48 valandas vengti didelių susibūrimų“, – rašoma ambasados svetainėje.

Įspėjimas buvo paskelbtas praėjus kelioms valandoms po to, kai Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) pareiškė, kad sužlugdė musulmonų sunitų kovotojų grupuotės „Islamo valstybė“ ataką prieš Maskvos sinagogą.

Perspėjimas apie teroristinius išpuolius Maskvoje

JAV sąjungininkės, tarp jų Didžioji Britanija, Kanada, Pietų Korėja ir Latvija, pakartojo JAV įspėjimą ir patarė savo piliečiams nevykti į Rusiją. Tokią rekomendaciją ir anksčiau yra paskelbusios dauguma Vakarų valstybių.

JAV nustatė aukščiausią įspėjimo lygį Rusijai – raudoną – „Nekeliaukite“ – tokį pat lygį, kaip Afganistanui, Sirijai, Jemenui, Pietų Sudanui ir Iraui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją