"Naši" paskelbė šį sąrašą likus trims dienoms iki Maskvos teismo posėdžio, kuriame bus nagrinėjama kitų trijų "Pussy Riot" narių apeliaciją. Merginos apskundė joms skirtą dvejų metų laisvės atėmimo bausmę už Kremlių kritikuojančios dainos atlikimą pagrindinėje Maskvos katedroje.

Šis sąrašas buvo perduotas "Maskvos policijai, prašant ištirti šių šešių moterų dalyvavimą vadinamosios grupės "Pussy Riot" akcijoje Kristaus Išganytojo katedroje", sakoma "Naši" pranešime.

Ši jaunimo organizacija pasiūlė 50 tūkst. rublių (4,3 tūkst. litų) atlygį bet kuriam visuomenės nariui, suteikusiam informacijos apie "Pussy Riot" nares, kurios dalyvavo šių metų vasarį katedroje surengtoje protesto akcijoje, tačiau iki šiol nebuvo suimtos.

"Didžiausias neteisingumas šių merginų atžvilgiu - jos vienos šio kvailo šou dalyvės sėdi kalėjime, o kitos yra laisvėje", - "Naši" kampanijos pagrindinis sumanytojas Konstantinas Goloskokovas sakė anksčiau šią savaitę paskelbtame pranešime.

"Mums reikia ištaisyti šią neteisybę ir padėti teisėsaugai surasti kitas chuliganes", - pridūrė jis.

Teismo nuosprendis trims "Pussy Riot" narėms buvo pasmerktas užsienyje, tačiau jis taip pat prieštaringai vertinamas Rusijoje, kur Ortodoksų Bažnyčia yra labai įtakinga.

"Naši" nurodė, kad 50 tūkst. rublių buvo paties K.Goloskokovo asmeninės lėšos, taip pat pridūrė, kad ši suma bus padidinta iš internetu surenkamų aukų.