„Tai buvo ištraukta iš konteksto, o reikšmė buvo visiškai kitokia“, – agentūra citavo padėjėją Jurijų Ušakovas.

Italijos dienraštis „La Repubblica“ šią savaitę paskelbė, esą V.Putinas sakė Europos Komisijos pirmininkui Jose Manueliui Barroso: „Jeigu panorėčiau, galėčiau užimti Kijevą per dvi savaites.“

J. Ušakovo vertinimu, Europos Komisijos pirmininko sprendimas viešai paskelbti telefoninio pokalbio detales „yra nekorektiškas elgesys, peržengiantis diplomatinės praktikos ribas“.

„Jeigu tai buvo padaryta, tai man atrodo labai nederamas rimto politikos veikėjo elgesys“, - pareiškė Kremliaus atstovas.

„Ar tie žodžiai buvo išsakyti, ar ne, mano vertinimu, tai citata, ištraukta iš konteksto, jos reikšmė buvo visai kita“, - patikino J. Ušakovas.

Skandalingas V. Putino sakinys nuskambėjo per pokalbį telefonu su kadenciją baigiančiu Europos Komisijos vadovu Jose Manueliu Barroso. Šis apie tai papasakojo šeštadienį vykusiame ES šalių lyderių susitikime.

Teigiama, kad J. M. Barroso pasiteiravo V. Putino dėl Rusijos karių Ukrainos teritorijoje. Tada šis pareiškęs, jog daug svarbiau yra, kad jis Kijevą galėtų užimti per dvi savaites. Vokiečių žinių portalas „Spiegel“ pirmadienį citavo Vakarų Europos diplomatą, kuris patvirtino, kad J. M. Barroso viršūnių konferencijoje pasakojo apie tokį pokalbį.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pirmadienį apkaltino Rusiją „tiesiogine ir nepridengta agresija“, kuri, anot jo, pakeitė jėgų pusiausvyrą prorusiškų separatistų susirėmimuose su Kijevo vyriausybės pajėgomis pastarųjų nenaudai. Tačiau Maskva neigia tiesiogiai pasiuntusi savo karius į karą Ukrainoje.