Apie gyvenimą nedideliame kambarėlyje J. Assange'as sakė, kad tai tarsi gyvenimas kosminėje stotyje. "WikiLeaks" įkūrėjo kambaryje telpa tik čiužinys miegoti, lentyna ir nedidelis apskritas stalas su odinėmis kėdėmis.

J. Assange'as taip pat turi bėgimo takelį ir kasdien nubėga nuo maždaug 5 iki 8 kilometrų. Jis pasakojo, kad laikosi griežto treniruočių režimo ir kas antrą dieną susitinka su asmeniniu treneriu. Kad kompensuotų tai, jog negali išeiti į lauką ir pabūti saulės atokaitoje, "WikiLeaks" įkūrėjas turi UV-B spindulių lempą. J. Assange'as pasakojo, kad gyvendamas ambasadoje ilgisi ėjimo apsipirkti, vakarieniavimo su draugais, žvejybos ir dar daugelio dalykų.

J. Assange'as Ekvadoro ambasadoje Londone gyvena nuo birželio mėnesio. Taip jis nori išvengti ekstradicijos į Švediją, kur yra kaltinamas seksualiniais nusikaltimais. "WikiLeaks" įkūrėjas teigia, kad kaltinimai politiškai motyvuoti. Ekvadoras rugpjūčio mėnesį suteikė J. Assange'ui prieglobstį, bet Didžioji Britanija atsisako leisti jam išvykti į Ekvadorą ir teigia jį sulaikysianti, jei jis išeis iš ambasados.

J. Assange'as baiminasi, kad Švedija jį išduos JAV. J. Assange'as ir jo organizacija JAV nemalonę užsitraukė, kai "WikiLeaks" paviešino slaptus JAV dokumentus apie karus Irake ir Afganistane.