Vyriausybės atsistatydinimas susijęs su tuo, kad Japonijos demokratų partija, kuri pastaruosius trejus metus buvo valdančioji, prarado daugumą parlamente per praėjusius rinkimus. Naująjį ministrų kabinetą suformuos rinkimuose nugalėjusi Japonijos liberalų demokratų partija.

Naujasis premjeras pažadėjo imtis ekonomiką stiprinančių priemonių, taip pat parengti šalies atstatymo po šalį nusiaubusio žemės drebėjimo, cunamio ir branduolinės krizės 2011 metais darbų planą.Artimiausiu metu S. Abe turi suformuoti naują vyriausybę - anksčiau skelbta, kad to galima tikėtis jau pirmąją jo išrinkimo dieną. Kaip informuoja "Reuters", remdamasi Japonijos žiniasklaida, S. Abe finansų ministru gali paskirti buvusį vyriausybės vadovą Taro Aso, prekybos ministru ir atsakinguoju už naują energetikos politiką - Toshimitsu Motegi.

S. Abei vyriausybės vadovo postas atiteko po jo partijos pergalės parlamento rinkimuose. Japonijos parlamento rinkimai vyko gruodžio 16 dieną. Demokratai, ankstesniame parlamente turėję 230 vietų (iš 480), prarado daugiau nei pusę. Į valdžią sugrįžo Liberalų demokratų partija, valdžiusi Japoniją daugiau nei 50 metų ir tik pastaruosius trejus metus buvusi opozicijoje.