G20 viršūnių susitikime Indijoje dalyvavęs konservatorius F. Kishida taip pat pranešė, kad planuoja pristatyti naują ekonomikos skatinimo pasiūlymų paketą, skirtą padėti šeimoms įveikti infliacijos keliamus iššūkius.

„Pirmadienį anksti ryte grįžęs į Japoniją derinsiu veiksmus su atitinkamais asmenimis ir paskirsiu (valdančiosios) partijos vadovybę ir ministrus“, – F. Kishida kalbėjo per televiziją transliuotoje spaudos konferencijoje, surengtoje Indijos sostinėje.

Jis pridūrė siekiąs apsaugoti žmones nuo kylančių kainų per nuoseklų darbo užmokesčio didinimą ir investicijų plėtrą.

„Noriu įgyvendinti išmintingą ekonomikos skatinimo paketą, paremtą reikalingu biudžetu. Turime tai padaryti labai skubiai“, – teigė Japonijos vyriausybės vadovas.

Detalesnių planų premjeras neatskleidė.

Šis F. Kishidos pareiškimas siejamas su mėginimu pasikelti smukusius reitingus ir pagerinti savo padėtį valdančiojoje Liberalų demokratų partijoje prieš kitąmet vyksiančius partijos pirmininko rinkimus.

Spaudos konferencijoje premjeras taip pat pakartojo savo raginimą Kinijai atsisakyti japoniškų jūros gėrybių importo draudimo, kurį Pekinas įvedė rugpjūtį, Japonijai pradėjus leisti aušinimo vandenį iš Fukušimos atominės elektrinės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją