Kaip teigiama, permainas nulėmė partijų vidinė politika. Įgyvendinus pokyčius Ministrų kabinete padaugėjo moterų.

Skelbiama, kad užsienio reikalų ministro portfelį iš Yoshimasa Hayashio perėmė buvusi teisingumo ministrė Yoko Kamikawa, o ligšiolinį gynybos ministrą Yasukazu Hamadą pakeitė Minoru Kihara, kuris anksčiau yra ėjęs parlamento gynybos sekretoriaus pareigas. Negana to, permainos palietė ir žemės ūkio ministeriją, jos vairą iš Tetsuro Nomuros perėmus Ichiro Myashitai. Posto neprarado finansų ministras Shunichi Suzukis.

2021 m. spalį į valdžią atėjęs F. Kishida pastaruoju metu negali pasigirti itin gerais reitingais, vartotojus paveikus kylančioms kainoms. Premjero pozicija yra susilpnėjusi ir valdančiosios Liberalų demokratų partijos (LDP) gretose ir kitąmet jo lauks vidinis perrinkimas. Anot naujausios apklausos, kurią pirmadienį paskelbė nacionalinis transliuotojas NHK, visuomenės parama F. Kishidos vyriausybei šiuo metu siekia 36 proc.

Remiantis praėjusį mėnesį paskelbtais kitos apklausos rezultatais, dauguma rinkėjų yra nepatenkinti vyriausybės politika infliacijos atžvilgiu. F. Kishidos kabinetą taip pat yra sukrėtę keli skandalai, iš kurių vienas susijęs su premjero sūnaus „nederamu elgesiu“.

Įgyvendinus naujausius pokyčius Ministrų kabinete, jame šiuo metu yra rekordiškai daug moterų. Atnaujintame kabinete dirba penkios moterys, kai ankstesniame dirbo dvi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją