Šiais metais atvejų, kai lokiai užpuolė žmones, skaičius gerokai didesnis, specialistai dėl to kaltina prastą gilių derlių, verčiantį žvėris prieš žiemos miegą kur nors toliau ieškoti maisto.

Nedidelis traukinys susidūrė su 1,8 metro aukščio lokiu šiaurinės Hokaido salos Furano mieste pirmadienį apie 23.30 val. vietos laiku (17. 30 val. antradienį Lietuvos laiku), pranešė Japonijos geležinkeliai. Dėl nelaimingo atsitikimo traukinys sustojo, o jame esantiems žmonėms buvo patarta likti vietoje, kol atvyks medžiotojai ir patikrins, ar nėra kitų lokių. Tačiau medžiotojams neleidžiama šaudyti naktį, todėl keleiviai turėjo laukti iki aušros. Saulei patekėjus, geležinkelio darbuotojai rado lokį negyvą ir išvežė, vadovaujami medžiotojų, pranešė Hokaido geležinkelių bendrovė.

Šiais fiskaliniais metais Japonijoje lokiai nužudė penkis žmones, rodo preliminari Aplinkos ministerijos trečiadienį paskelbta ataskaita. Žiniasklaida pranešė, kad gegužę Hokaido mieste po augmenija buvo rastas sumaitotas vyro torsas, netoliese aptikta nukąsta galva.

Ministerijos duomenys rodo, kad einamaisiais fiskaliniais metais meškos užpuolė 180 žmonių, o tai gerokai viršija pastarųjų penkerių metų 106 tokių atvejų vidurkį.

Pasak žiniasklaidos, iki rugsėjo pabaigos visoje Japonijoje buvo pastebėti 14 943 lokiai, 4 210 daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Furano mieste jų taip pat pastebėta gerokai daugiau iš dalies dėl to, kad po pandemijos grįžta daugiau turistų, naujienų agentūrai AFP sakė miesto pareigūnas. „Neaišku, ar lokių iš tikrųjų daugėja, ar tik daugiau lokių, nebijančių prisiartinti prie žmonių“, – sakė pareigūnas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją