„Šiuo metu atliekamas informacijos apie galimą ryšį tarp trombozės atsiradimo ir „AstraZeneca“ naudojimo medicininis ir farmakologinis patikrinimas, - sakė premjeras. – Sprendimas dėl leidimo naudoti šią vakciną, taip pat dėl galimo jos naudojimo sąlygų bus priimtas surinkus ir išanalizavus išsamią informaciją šiuo klausimu“.

Kovo mėnesį kelios Europos Sąjungos šalys, tarp jų – Vokietija, laikinai nutraukė „AstraZeneca“ vakcinos naudojimą. Praėjusią savaitę Europos vaistų agentūra (EVA) priėjo išvadą, kad kraujo krešulių susidarymas turėtų būti pripažintas retu „AstraZeneca“ vakcinos šalutiniu poveikiu, tačiau preparato nauda, agentūros teigimu, nusveria riziką.

Vasario mėnesį Japonijos sveikatos apsaugos ministerija leido naudoti šalyje amerikiečių ir vokiečių preparatą „Pfizer“. Šiuo metu japonai skiepijami tik šia vakcina. Prašymus įregistruoti savo vakcinas Japonijoje taip pat padavė „AstraZeneca“ ir JAV kompanija „Moderna“.

Pirmadienį vyresnių kaip 65 metų amžiaus žmonių vakcinacija prasidėjo 39-iose iš 47 Japonijos prefektūrų. Šiai kategorijai priklauso 36 mln. žmonių, beveik trečdalis šalies gyventojų. Penktadienio duomenimis, iki šiol bent vieną skiepų dozę gavo tik 1,1 mln. japonų – mažiau kaip vienas procentas iš 126 mln. šalies gyventojų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)