„Konkrečios šio plano detalės dabar derinamos“, - pareiškė pirmadienį per spaudos konferenciją Tokijuje ministrų kabineto generalinis sekretorius Katsunobu Katō.

Anksčiau buvo pranešta, kad šiuose centruose vienu metu bus galima paskiepyti 10 tūkst. žmonių.

Vakcinacija Japonijoje prasidėjo vasario 17 d. Šalyje kol kas aprobuotas tik „Pfizer“ preparatas. Iki šiol abi vakcinos dozes gavo tik 820 tūkst. iš 4,8 mln. medicinos darbuotojų (0,7 proc. gyventojų).

Balandžio 12 d. taip pat pradėti skiepyti vyresni kaip 65 metų amžiaus šalies gyventojai, kurių yra 36 mln. Šioje kategorijoje pirmąją vakcinos dozę gavo tik 40 tūkst. žmonių.

Pernai Japonija pasirašė sutartis dėl preparatų nuo koronaviruso tiekimo su britų ir švedų kompanija „AstraZeneca“, JAV kompanija „Moderna“ bei JAV ir Vokietijos konsorciumu „Pfizer“/ „BioNTech“. Iš viso šalis tikisi gauti 310 mln. vakcinos dozių.

Dėl koronaviruso plitimo balandžio 25 d. Tokijuje, taip pat Osakos, Kioto ir Hiogo prefektūrose vėl įvesta nepaprastoji padėtis. Manoma, kad ji galios bent jau iki gegužės 11 d. Šiose teritorijose iš viso gyvena daugiau kaip 30 mln. žmonių.

Naujausiais duomenimis, nuo pandemijos pradžios Japonijoje nustatytų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius viršijo 569 tūkst., mirė daugiau kaip 9,9 tūkst. infekuotųjų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)