"Atėjo metas skelbti bendranacionalinį pasipriešinimą rusų agresoriui visomis turimomis priemonėmis", - teigiama pareiškime. Tarp jų yra ir bendra mobilizacija.

53 metų politikė dar sekmadienio vakarą priešinosi krizės sprendimui karinėmis priemonėmis. Tada ji sakė, kad pirmenybė turi būti teikiama deryboms. "Greitas jėgos naudojimas neabejotinai sukeltų didelį kraujo praliejimą ir anksčiau ar vėliau - atitinkamą Rusijos Federacijos agresiją", - televizijos laidoje savaitgalį sakė J. Tymošenko.

Dabar ji akcentuoja: "Aš iki paskutinio momento buvau įsitikinusi, jog dabartinę krizę įmanoma išspręsti taikiu keliu, kad būtų užkirstas kelias plačiai karinei Rusijos agresijai. Tačiau šiandien visi šansai jau išnaudoti. Jie nesustos, jei mes jų nesustabdysime".

Balandžio pabaigoje J. Tymošenko sukėlė kalbų audrą, kai pasiklausytame pokalbyje telefonu pareiškė, kad mielai paleistų kulką į kaktą Kremliaus vadovui Vladimirui Putinui.

Estų korespondentė: emocijos liejasi per kraštus

Donecke šiuo metu esanti Estijos nacionalinio transliuotojo "Eesti Rahvusringhaaling" korespondentė tvirtina, kad įvykiai mieste labai panašūs į vykusius Kryme prieš pat referendumą.

"Būdama čia galiu pasakyti, kad dauguma žmonių Donecke į Kijevo vyriausybę žiūri labai "skersai" dėl daugelio priežasčių, įskaitant ir faktą, jog mieste dominuoja rusakalbiai, - ETV televizijos kanalui sakė korespondentė Astrida Kanel (Astrid Kannel). - Labai sunku čia atvykti ir ką nors atsiimti, jei tam nėra vietinės paramos".

"Pirmadienį nemačiau jokių veiksmų iš Ukrainos pusės. Temačiau, kaip vietinė Donecko valdžia ramiai tariasi dėl valdžios užgrobimo mažesniuose miesteliuose", - kalbėjo A. Kanel.

Anot korespondentės, įvykiai Donecke labai panašūs į Krymo situaciją.

"Viskas ramu, verslai veikia kaip įprasta ir valdžia perduodama normaliomis priemonėmis. Nemačiau nė vieno ukrainiečių kareivio, tėra vienintelė Ukrainos vėliava, nupiešta ant sienos. Prorusiškai nusiteikę separatistai turi savo Donecko respublikos simbolius, kabo Rusijos ir Sovietų Sąjungos simbolika, - tvirtino žurnalistė. - Dalyvavau labai emocionalioje šachtininkų demonstracijoje. Sužinoję, kad esu estė, žmonės netvardė savo jausmų, teko išgirsti, jog esu "provokatorė". Čia viską valdo emocijos, ir Kijevo šiose gatvėse niekas neremia".